Den siste dagen i Moseldalen tilbragte vi i den lille landsbyen Ernst - med innlagt sykkeltur i grått vær til Cochem med sitt ruvende slott på en høyde over byen.

 

Vi fant en stellplass - ikke helt nede ved elven denne gangen - men derimot ved et vinotek som solgte deilige viner fra Moseldalen. Et knippe vinflasker herfra ble med oss hjem i bagasjen, og skal nytes ved spesielle anledninger ut over høsten. 

Ernst var en hyggelig liten by å sette punktum for Mosel-ferden i. Helt OK stellplass, det nevnte vinoteket, vingårder og vinmarker, fine bygninger og sykkelvei langs elva til Cochem som lå 5-6 kilometer unna. 

Vi kom på en søndag etter kjøreturen fra Zell, parkerte og fant fram syklene. Litt grått og trist vær, men heldigvis opphold. Vi satte kursen mot Cochem som åpenbarte seg med sitt iøyefallende slott og turistbåtene fortøyd ved elvebredden. Det foregikk et eller annet i Cochem denne søndagen som samlet masse folk. Vi var ikke i stand til å finne ut helt hva det var, men parkerte nå syklene og vandret litt blant masse mennesker i et basarlignende område med salgsboder som minnet om dem man finnet på tivoli. Men vi syklet ikke til Cochem for å gå på tivoli, så vi vandret inn i bakgatene istedet før vi til slutt fant en hyggelig uterestaurant som serverte leskende Spritz Aperol. 

Tilbake i Ernst utpå ettermiddagen glimtet sola til etter en heller grå og kjølig dag. Litt deilig å kunne tilbringe den siste ettermiddagen og kvelden i Moseldalen med litt blåfarge på himmelen - de siste par dagene har gråværet dominert med litt solgløtt innimellom.  I morgen forlater vi Moseldalen etter å ha tilbragt 10 dager langs den brede elva som slynger seg gjennom det grønne, bølgende landskapet. Det gav absolutt mersmak......

 

Parkert på stellplassen i Ernst
Ernst hadde sine små blikkfang - i likhet med de andre byene langs Mosel
Vin kunne man kjøpe nærmest overalt
Ernst kunne også by på flere spisesteder i gangavstand til stellplassen
Smale brosteinsbelagte gater en landsby langs Mosel verdig
Vi har syklet til Cochem med sine turistbåter fortøyd langs elva
Slottet i Cochem - høyt hevet over byen
Cochem har, i likhet med flere andre byer, sin bro som krysser over Mosel
Cochem - flott arkitektur
Litt sånn tivolilignende område denne søndagen i Cochem - vi fant en uterestaurant som serverte Spritz Aperol istedet...
Noen flasker deilig Riesling ble med oss hjem i bagasjen