First Camp eller ikke First Camp - campingen ved kanalen på Lunde i Telemark er en av våre absolutte favoritter. Etter tre års fravær dro vi hit igjen - plassen er heldigvis den samme til tross for nye eiere.

 

Det er sagt og skrevet mye om de store campingkjedenes inntog og oppkjøp av norske campingplasser - med påfølgende økning av prisene for overnatting. Det var nok med en viss skepsis vi leste at Telemark Kanalcamping var solgt til campingkjeden First Camp. Hva nå - med dynamiske priser og alt de store aktørene gjør for å tjene mest mulig penger. 

Men - enn så lenge - plassen er den samme, og døgnprisen har ikke økt mer enn forventet - siden alt annet er blitt dyrene så koster det jo mer å overnatte på Telemark Kanalcamping i 2024 enn det gjorde i 2021. 340 kroner natta med alt inkludert er helt innafor i en tid der enkelte campingplasser snuser på både 7 og 800 kroner natta for en enkel overnatting. 

Men nå heter det ikke Telemark Kanalcamping lenger - men derimot First Camp Lunde. Vi kan like det eller ikke - men trives like godt her nå som før.  Store og romslige plasser - her er det ikke bare 4 meters regel som gjelder - vi kan plusse på en god del mer - så her er det masser av plass mellom bilene.  Super beliggenhet ned mot kanalen der de stolte skutene Victoria og Henrik Ibsen møtes daglig ved 13 tiden.  Blir man sulten eller tørst så serverer Lunde Slusekro velsmakende mat og drikke. Trenger kjøleskapet i bobilen påfyll finnes både Coop X-tra og Kiwi, og føler man for å røre på seg er det flotte områder langs kanalen der man kan ta beina fatt. Eller hvorfor ikke ta en sykkeltur de få kilometerene opp til Hogga sluser, de øverste slusene i Telemarkskanalen.

Vi både handla på Kiwi, drakk øl og rosevin på slusekroa, tok beina fatt langs kanalen og gjennom sluseparken, og sykla til Hogga sluser der Victoria brukte en liten halvtime på å forsere de siste slusene i Telemarkskanalen på sin vei mot Dalen.  Alt i flott junisolskinn, etter noen dager med heller vekslende og ustabilt vær har fint sommervær gjort sitt inntog i det indre av Telemark. 

 

Telemark Kanalcamping - eller First Camp Lunde som det nå heter offisielt
Vi må jo få med oss møtet mellom de stolte skutene på kanalen ved 13 tida
En stille morgen ved Telemarkskanalen
Victoria går gjennom slusa på Lunde
Lunde sluser i Telemarkskanalen
Lunde Slusepark - stort grøntområde mellom campingplassen og slusa
Noe av det gamle er bevart i sluseparken - som Mudder´n - Norges eldste anleggsmaskin
Sommer ved Telemarkskanalen
Tribuner ved friluftscenen ved Lunde slusekro
Vi har syklet til slusene ved Hogga
Kanalen ved Hogga sluser - med fin bobilparkering
Victoria går gjennom den øverste slusa i Telemarkskanalen - herfra er det fritt leide til Dalen