Etter fine og varme dager i Telemark krysset vi etterhvert fylkesgrensa til vårt hjemfylke Agder og tok fatt på siste etappe av denne juniferden nedover den vakre Setesdalen.

 

Første stopp var bakeriet på Mjonøy som ligger i Edland langs E134. Her dufter det deilig gjærbakst, vi fylte et par papirposer med nybakte godsaker før vi satte kursen oppover bakkene fra Haukeligrend og stoppet på toppen i sol og vindstille. Her spiste vi dagens frokost omgitt av vakker høyfjellsnatur mens den blå junihimmelen hvelvet seg over det hele. Det er ikke så ofte det er vindstille på fjellet, men denne morgenen var perfekt. 

Gode og mette av nybakt brød fra Mjonøy Bakeri kjørte vi videre til Hovden og bestemte oss for å ta en overnatting ved Hartevann. Her finnes noen plasser for bobil med strøm. Vi parkerte og fikk en gledelig overraskelse - prisen her i fjor var 350 pr natt pluss kr 100 for strøm - nå kunne vi vippse 300 kroner både for overnattinga og strømmen. Kanskje de unge jentene som driver kiosken ved vannet synes prisen fra tidligere var i meste laget. De hadde dessuten et lite problem med at personbiler parkerte på bobilplassene, slik at potensielle betalende bobilgjester ikke fikk plass.  Et forsøk med å henge opp plakater som fortalte at her var parkering reservert for bobiler vil forhåpentligvis hjelpe - personbilene betaler jo ikke for seg om de står der noen timer.

Det var fint og varmt sommervær da vi kom til Hovden, selv om det trakk over litt skyer utover dagen. Det ble både en fin sykkeltur langs elva og oppover mot skisenteret og en deilig svømmetur i Hartevann, som kunne varte opp med en behagelig badetemperatur.

Neste morgen kjørte vi innom hytta til søster og svoger ei mil syd for Hovden og hadde litt morgenkaffe hos dem, før turen gikk videre nedover Setesdalen. Det jobbes en del på veien mellom Bykle og Hovden - det er ikke så mange veistrekkene igjen før hele strekningen mellom Kristiansand og Hovden har gul stripe - en betydelig heving av veistandarden gjennom dalføret. 

Vi hadde lest om en ny bobilplass som var så godt som ferdig på Presteneset i Bygland, her tok vi den siste overnattinga på denne ferden. Sanitæranlegg og tømmefasiliteter var ikke helt ferdigstilt, men ellers var det bare å koble seg til strøm og nyte et bad i Byglandsfjorden før tordenværet gjorde sin entre utpå kvelden. Til alt overmål kunne vi stå her gratis, siden ikke alt var helt i boks enda.  Men til Bygland og bobilplassen der kan vi godt komme tilbake, og betaler mer enn gjerne prisen for å stå der - det var en fin plass med suveren beliggenhet på neset i Byglandsfjorden. 

Det var jo etterhvert på tide å komme seg hjemover til andre gjøremål og avtaler, blant annet en liten sykkeltur til nabolandet i sør - så da gjorde det igrunnen ikke så mye at det regnet dagen etter - vi skulle jo hjem likevel.....

Mjonøy Bakeri - idyllisk sted med utsalg for bakervarer, matservering, utleiehytter og plasser for camping
Frokost på fjellet i strålende sommervær
Sommer i fjellheimen
Sykkeltur langs Otra på Hovden
Hovden Fjellstoge - velkjent landemerke i fjellbygda
Det bygges moderne på hyttefronten på Hovden
Fint ved Hartevann på Hovden
Bygland med ny bobilparkering på Presteneset
En av Byglandsfjordens mange fine sandstrender
Fint å stå her med bobil med vann på 3 kanter
Fine friområder ved Byglandsfjorden
Ved Presteneset finner vi også et friluftsmuseum med gamle setesdalske bygninger
Det ble en liten sykkeltur i Setesdalsbygda Bygland