Lønstrup er en hyggelig liten by. Så hyggelig at vi har vært her mange, mange ganger. Så da dro vi hit enda en gang, Når vi tenker oss om så har vi jo aldri vært her med Hymeren, bare med sykkel og personbil. Så da var det jo på tide med en bobilvisitt.

 

Lønstrup består egentlig bare av en hovedgate som går parallelt med kysten. Her dominerer kunsthåndverket i form av utsalg og gallerier der vi finner både keramikk, smykker, glasskunst og malerier.  Flere spisesteder finnes også - fra fasjonable Villa Vest med utsikt til solnedgangen og til små iskafeer. Butikkene ka nby på både klær, ting og tang til huset, sportsutstyr og mye annet. 

Nå i juli er det mye folk i Lønstrup. Mange har sommerhus her, det er flere hoteller og to campingplasser. Og når sola skinner vil jo mange bevege seg utendørs, så da blir det nesten som en folkevandring gjennom hovedgata. 

Lønstrup har sin store naturkatasrofe å se tilbake på. For ca 150 år siden, nærmere bestemt i 1877 førte et intenst regnvær til at byen nærmest ble delt i to da vannmassene utløste skred som tok  både trær og hus med seg ut i havet. Minnestenen og kafeen med det treffende navnet Cafe Slugten er de eneste synlige tegn på hva som hendte den gang. I dag framstår lille Lønstrup som en deilig dansk småby som myldrer av turister som inntar både spisesteder, butikker og kunstgallerier. 

Vi tilbragte en flott dag i Lønstrup, vandret gjennom gaten og tittet på alt som foregikk, nøt utsikten ut over Skagerrak og spiste et bedre måltid på et av Lønstrups mange utmerkede serveringssteder. Bilen hadde vi på fricamp en kilometer utenfor sentrum på veien ut mot en av Nordjylland største turistattraksjoner - Rubjerg Knude Fyr. Et deilig opphold i fullstendig ro og stillhet bortsett fra kuene på beite som rautet innimellom.

 

Villa Vest Badehotel - ærverdig gammelt hotell som er noe av det første som møter oss på veien inn mot sentrum av Lønstrup
Lønstrup kan by på mange flotte gallerier
Sånn cirka midt i hovedgata i Lønstrup der vi finner et torv der veien deler seg, og selvfølgelig et serveringssted
Stokkrosene blomstrer i den lille kystbyen
Lønstrup er en liten by, med mange små og sjarmerende hus
I enden av hovedgata troner den fasjonable restauranten Villa Vest der man kan spise en bedre middag med utsikt til solnedgangen
Lønstrup har sin badestrand og sine små hvite badehus
En av byens mange små iskafeer
Minnesteinen over naturkatastrofen for nærmere 150 år siden
Cafe Slugten - den ligger der vannmassene feide med seg gård og grunn nedover og ut i havet
Det kryr av hyggelige uteserveringer i sjarmerende Lønstrup
Folkeliv i hovedgaten en fin og varm julidag
Butikker finnes det flere av
Tilbake på vår fredelige fricamp etter å ha tilbragt en flott dag i hyggelige Lønstrup