Vi har kommet til Assens på vestkysten av Fyn. Her finnes en stor og trivelig marina med plass til både bobil og båt. Vi slo oss til her for et par dager, og siden en av de mange danske sykkelruter gikk forbi her, var det ikke til å unngå at det ble en tur på syklene.

 

I motsetning til den forrige plassen vi overnattet på i Fredericia Lystbådehavn, der det var et salig kaos av bobiler  tett i tett, var det i Assens ordnede forhold med oppmerkede plasser. Trivelig havn der vi stod i første rekke med orkesterplass til livet i havna en fin sommerhelg i slutten av juli. Her finnes det meste, alt vi trenger for livet i bobil, kort vei til sentrum og Superbrugsen, et par spisesteder i havna og stranda ut mot Lillebælt flott for både bading og bivåning av solnedgangen.

Ekstra trivelig var det også at vi hadde det som må være seilforeningens klubbhus rett bak oss, tydeligvis et svært sosialt samlingspunkt for den godt voksne garde i Assens. Her kom og gikk det folk stort sett hele dagen, greit å vite at noen har oppsyn med det som foregår i havna, det var nok ikke mye som unngikk oppmerksomheten til seilforeningens medlemmer der de koste seg med sin Tuborg.....

Etter en fin dag med slaraffenliv som ble avsluttet med duse pastellfarger på himmelen da sola sa takk for seg, salet vi på syklene dagen etter og gav oss sykkelrute nr 8 i vold. Hvor denne sykkelruten starter og slutter aner vi ikke. Den passerer Assens, så da fulgte vi den så langt vi gadd, spiste niste i le for vinden i Agernæs havn og tok fatt på hjemveien igjen i motvinden. For det blåste ganske friskt denne dagen, og friskere ble det utover ettermiddagen. Vi er jo vel kjent ved danske vinder, men til tross for kuling i kastene var vinden ikke spesielt kald. Dessuten stod bilen parkert slik i havna at vi fikk noen fine ettermiddagstimer i le for vinden. En fin dag i solen ble avsluttet med et velsmakende kebab-måltid på et av spisestedene i Assens. 

Parkert i Assens Marina - et trivelig sted på vestkysten av Fyn
Stor marina i Assens med god plass til både flytende og rullende farkoster
Fyrlykt ved innseilingen til marinaen
Næshusene - en rekke fritidsboliger med utsøkt beliggenhet mellom havna og stranda
De ligger jo fint til i kveldslyset - disse feriehusene
De gjør seg jo godt båtene også i den gyldne timen
Fin solnedgang over Lillebælt
Så var det tid for en tur på syklene langs cykelrude 8 - først gjennom landsbyen Thorøhuse
En liten avstikker utover en liten halvøy utenfor Thorøhuse
Cykelrude 8 - Østersøruden - passerer forbi mange danske idyller
Vi har kommet til Agernæs havn der vinden har fått godt tak innover bukta
Båtene i havna ligger godt beskyttet innenfor moloen
Nok en idyll langs sykelrude 8
Badebrygge langs sykkelruten - ikke så fristende med et bad i pålandsvinden