Falsled på Fyn - en sjarmerende liten landsby med store og fine grøntarealer i havna - her fikk vi gleden av å tilbringe noen flotter sommerdager.
 

Den lille landsbyen hadde vi aldri hørt om tidligere. Litt sånn tilfeldig svingte vi av fra hovedveien og ned mot Falsled havn, funnet på Park4Night - og hvilket sted vi kom til. Her var det rikelig med plass til oss alle sammen, enten vi kom landeveien eller sjøveien - det kom faktisk noen luftveien også - med sjøfly.....

Sentralt plassert i landsbyen lå Falsled kro - ganske snart skjønte vi at dette var en smule eksklusivt - her kunne man ta det så langt at opphold kunne bookes med transport med sjøfly fra København og hit. Selvsagt inkludert 1 natts opphold i suite, bobler i havnen ved ankomst og 6 retters på kvelden. Og prisen ? Tja, med vår svake kronekurs ville nok en slik ekstragavanse kostet oss nærmere de tredve tusen... Ja, ja - vi la noen pølser på grillen, mens vi tittet på kroens gjester iført hvite badekåper på vei til sitt kveldsbad ved bademoloen. Den var tilgjengelig for alle, både kroens gjester, alle dagsturistene og så oss i bobil da. Sjøen holdt behagelig temperatur så det ble både en og flere svømmeturer på bukta. 

Området ved Falsled innbød til turer både til fots og på sykkelen i det fine været. En fin strandsti fulgte kysten bortover fra havna - dog litt overgrodd det siste stykke før den førte opp mot veien igjen, men deilig med en tur på beina. Vi satte oss også på syklene med kurs mot Faaborg, en by vi aldri har vært i tidligere. Her fant vi en stor marina med plasser for oss i bobil også. Helt inne i sentrum fant vi en riktig så sommerlig havnefront med små serveringssteder med bord på bryggekanten. Her  kunne nyte noe kaldt i glasset og titte på gjestende båter som forsøkte å fortøye, ikke alle var like flinke til det.....

Noen kilometer fra Faaborg finnes ferjeleiet Bøjden med fergefart over til Als, helt syd i Jylland. Vi tok turen ut hit, der fergene så ut til å komme og gå rimelig ofte. Her lå også en badestrand helt uten mennesker, med et krystallklart badevann, så da ble det en svømmetur eller to her også.

Vi tilbragte 3 dager i Falsled havn, et sted som tydeligvis ble mye brukt av lokale og dagsturister, det kom og gikk folk hele dagen som koste seg både i vannet og på de store grøntarealene som omgav havna. Vi har faktisk sjelden vært i en båthavn med så mange innbydende grøntarealer å boltre seg på - og god plass til oss i bobil også.

Falsled Kro - her kan man virkelig nyte sitt opphold
Vil man ha en noe enklere overnatting finnes Bed & Breakfast i landsbyen
Parkert i Falsled havn - her hadde vi orkesterplass til mye av det som foregikk i havna
Falsled var en riktig hyggelig liten dansk landsby
Vi har vel neppe vært i ei båthavn med så mye grøntarealer å boltre seg på
Vandkanten - liten kiosk som solgte kaldt drikke og enklere småretter
Det lå mye lokale småbåter fortøyd i havna i Falsled
Falsled hadde ikke noen særlig strand å skryte av, men badebryggen gjorde bading i 20 graders vann mulig
Fin solnedgang over Falsled havn
Fra Falsled havn gikk en strandsti et godt stykke bortover langs kysten - deilig med en tur på beina
Faaborgs store marina
Havnefronten i sentrum med servering på bryggekanten
Bøjden strand med krystallklart vann - perfekt for en svømmetur i sommervarmen