Danmark har mange klinter - Dovns Klint helt syd på Langeland er en av dem. Vi tilbragte et døgn i Bagenkop og tok turen på syklene ut til dette flotte naturområdet på sydspissen.

 

Bagenkop er et hyggelig lite tettsted hvor det engang gikk ferje til Kiel i Tyskland. Ferja er forlengst historie, men biloppstillingsplassen er gjort om til parkering for bobiler ved havna. Helt greit å stå her med kort vei til fin sandstrand, Bagenkops lille sentrum og med de fasiliteter som trengs.

Været var perfekt for sykkelturen gjennom åkerlandskapet her sør på Langeland og ut til sydspissen og Dovns klint. Vi håper jo å få et glimt av flokken av ville hester som beiter her, men de var ikke å se noe sted. Vi har vært på Langeland en gang før, og da viste hestene seg villig fram både lenge og vel, et flott syn i vakker natur. Men selv uten hester ble det en flott og varm dag her ute. Vi spiste medbragt niste i sommersola og vandret langs klinten ivrig speidende etter flokken med hester. Bare så synd at badetøyet ble igjen i bilen, det hadde jo vært deilig med et bad ved steinstrendene nedenfor de steile klintene.

Men et bad eller to ble det likevel ved den fine stranda rett nedenfor bobilplassen i Bagenkop. Det finnes en lang badebrygge i Bagenkop hvor det er greit å bade fra. Vi observerer titt og ofte store mengder av sjøgress som samler seg på strendene i Danmark, ikke alltid så innbydende å bade da. Da er det greit med en badebrygge for å komme ut på litt dypene og renere vann. På stranda i Bagenkop var det heldigvis bare den innerste delen som hadde mye sjøgress i strandkanten. Gikk man litt andre veien var det fine forhold for å kunne vasse ut i vannet og legge på svøm. 

En deilig sommerdag på Langeland  ble avsluttet med en fin solnedgang over Bagenkop. Ifølge gamle værtegn gjør aftenrød et eller annet med neste morgen, sød eller blød kanskje. Morgenen etter ble ingen av delene, derimot kjedelig grå, så da fant vi ut at siden vi nå har sett sydspissen av Langeland 2 ganger, men ikke nordspissen, så kjørte vi til Lohals helt nord på denne lange øya. 

Bagenkop på Langeland - deilig strand i deilig sommervær
Bagenkops havn med ferieboliger på bryggekanten
I havna fant vi også en liten flåte av fiskebåter
Iøyefallende lite hus i Bagenkop
Så var det Dovns Klint - steile skrenter på Langelands sydspiss
Vandresti på toppen av klinten
Det er sommer på Langeland
Fin strand med fristende badevann ved klinten
Det er naturskjønt på Langelands sydspiss
En fin dag er over og sola fargelegger både himmel og hav