Helt nord på den lange og smale øya Langeland ligger Lohals, en trivelig liten havn som tilbyr noen få plasser til oss i bobil. Her fant vi en plass til Hymeren i et trivelig havnemiljø og ble her i to dager.

 

Vi parkerte bak havnekontoret ut mot livet på havna. Her var det stadig gjestende båter som kom og gikk. Både turister og lokalbefolkning kom i sine privatbiler, parkerte på havna og ruslet rundt og tittet på alt som rørte seg. Havnens Grill og Fisk med utendørs bord hadde nok god omsetning i løpet av en fin sommerdag. Vi måtte jo smake på hva stedet hadde å tilby, en ting skal iallefall sies om slike enklere spisesteder i Danmark. Porsjonene er store, veldig store, kanskje våre danske naboer burde tenke mer i retning matsvinn - det ligger mye mat igjen på tallerknene som bæres tilbake til kjøkkenet.  Gode og mette ble vi iallfall. Fredagskvelden ble det rigget til for musikk på havnen. Riktig fin stemning ble det, med danske slagere presentert med et akseptabelt lydnivå og masse mennesker som hørte på. 

Det var varmt de dagene vi tilbragte i Lohals, veldig varmt. Heldigvis fantes bademuligheter, nærmeste nabo til havna var et fint friområde med bord og benker, lekeplass og heldigvis en badebrygge med trapp ut i vannet. Den yngre garde likte visst helst å bade fra moloen ved havneinnløpet, der de både hoppet og stupte ut i det våte element. For egen del var badetrappa ved friområdet absolutt å foretrekke....

En tur på syklene førte oss helt ut på nordspissen av Langeland med utsikt mot Storebæltsbroen i det fjerne. Godt badetøyet ble med i sykkelveskene, her var det lekker strand med friskt og klart badevann, og så og si ingen mennesker. Og deilig temperatur i sjøen, det har nok ligget på pluss-siden av 20 tallet de stedene vi har vært disse dagene. Faktisk mange år siden jeg har badet så mye som denne sommeren, både på hjemmebane og her i Danmark. 

Parkert i trivelig miljø på havna i Lohals
Overalt, både i havna og ellers i Lohals var det rikelig med bord og benker
Innløpet til havna med litt av badebrygga der den yngre garde koste seg
Litt av lokalbeforlkningens båter fortøyd i havna
Fint område utenfor havnens felleshus der mange hygget seg i det varme sommerværet
Hyggelige sjøboder i havna
På sykkeltur til Langelands nordspiss med øde strand og deilig badevann
Det var ikke mange mennesker som hadde funnet veien ut hit en varm sommerdag
Vi har rundet Langelands nordspiss på syklene, på vei tilbake igjen kom vi over en badebrygge, men fant ut at det var nok bading for i dag