Med bare et par mil inn til sentrum av danskenes hovedstad var det litt fristende å ta en dag inne i vår favorittstorby København.  Men nei, siden sola skinte og vinden bare var svalende så valgte vi å tilbringe tiden omkring Greve Marina istedet.
 

Det finnes flere marinaer langs denne kyststrekningen innover mot København. Vi valgte oss ut Greve Marina som hadde fin bobilplass der vi kunne stå med fronten ut mot vannkanten. Marinaen var stor, og hadde det vi trengte bortsett fra gråvannstømming. Veldig god plass, selv om plassene mot sjøen ble fylt opp etterhvert var det et stort område lenger inne som også kunne benyttes. Men så er det jo dette men denne sjøutsikten da.

Strendene langs denne kyststrekningen må være noe av det bedre i Danmark, kanskje bortsett fra Vesterhavets uendelige strender. Her var det god plass, myk sand og klart vann som holdt behagelig temperatur. Så da ble det bading både ved høylys dag og herlig kveldsbad i gyllent kveldslys. Som sagt så lurte tanken på en aldri så liten tur inn til sentrum av hovedstaden i bakhodet. Nyhavn kunne enkelt nåes på sykkel, ellers var muligheten for både tog og buss tilstede. Men vi droppet det. Her var det så fint og fredelig og flotte omgivelser for sykkelturer forbi flere marinaer og gjennom den flotte strandparken som strekker seg 7 km langs Køge Bugt. Et fantastisk område med strender, små sjøer, tilrettelagte områder for friluftsliv med bord og benker, toaletter og badebroer og små skogholdt innimellom. Og litt kunst, vi måtte jo ta en titt på den særegne figuren Oskar som hadde plassert seg under en gang- og sykkelbro - et artig syn. Vi kom forbi flere marinaer på vår vei gjennom strandparken, blant annet Vallensbæk Marina som var et riktig idyllisk sted. Vi angret nesten litt på at ikke vi dro hit istedet for til Greve Marina, men så var det dette med stranden da, som lå et steinkast fra der vi stod. Fra Vallensbæk var det nok et lenger stykke å gå før tærne kunne dyppes i det klare vannet. Om vi nå stod parkert enten her eller der, vi tilbragte et par deilige sommerdager i dette flotte området med Danmarks hovedstad bare en liten togtur unna.
Greve Marina - med fin plassering på bryggekanten
Stor marina med plass til veldig mange båter
Enkelte fartøyer var av det mer luksuriøse slaget
Det har nok vært en liten kunstner på ferde i marinaen
På vår sykkeltur kom vi forbi Oskar under broen - særegent kunstverk
Strandparken kunne varte opp med flere kunstverk tilhørende Arken museum for moderne kunst som lå i nærheten
Vallensbæk Marina - en trivelig havn i Ishøj strandpark
Fine sykkelveien gjennom strandparken
Stranden ved Greve Marina - med deilig badevann
En deilig dag er over
Gyllent kveldslys over Greve Strand