Syd på Sjælland ligger den lille kystbyen Karrebæksminde. Selv om vi har vært her et par ganger tidligere, fortjener denne perlen av en by et nytt besøk.

 

Karrebæksminde er forbundet med øya Enø av en hevebro med det treffende navnet Græshoppebroen. Tilsammen danner dette området en sjarmerende blanding av spisesteder og en stor gjestehavn på fastlandssiden, flott strand på Enø som også har sitt område kalt Stejlepladsen. Her finnes flere små, intime spiseseder og kafeer, Næstved Sejlclub med bobilparkering, stor campingplass og fine områder utover øya med gangstier langs havet. 

Vi slo oss til i Karrebæksminde i 3 dager. Første natten stod vi på den store parkeringsplassen sentralt på Enø, da stellplassen i havna var full.  Neste formiddag ble det ledig plass, alltid noen som drar, så da forflyttet vi oss ned til Sejlklubben med utsikt ut over Karrebæk Fjord. 

Enø har en flott badestrand, som i det varme og fine sommerværet yrte av folk. Og - best av alt, ved gjestehavna lå en badebrygge med trapp ned i den 22 grader varme sjøen, så det ble dyrket litt badeliv disse dagene.

Vi pleier jo ofte å ta en sykkeltur i områdene der vi holder til. Kartet fortalte oss at en mils vei vestover fra Karrebæksminde lå den lille havna Bisserup langs Østersøruten - cykelrute 8 - som vi har stiftet bekjentskap med flere steder på denne turen. Fin sykkelvei var det til Bisserup, både gjennom skoghold og langs sjøkanten.

Vi kunne riktig nyte sommeren disse dagene i Karrebæksminde, som virkelig yrte av mennesker som valfartet både til stranda og de mange spisestedene. Varmt og deilig vær, til tider nesten litt for varmt, heldigvis fantes det både skygge og Smålandsfarvannets herlige badevann å kjøle seg i. Karrebæksminde er nok en av våre danske favoritter - det blir nok ikke siste gangen vi drar ned til denne lille kystbyen på Sjællands sydkyst.

 

Karrebæksminde´s havn for gjestende båter
Fisk kan vi spise i mange varianter på Karrebæksmindes mange spisesteder - her på Fiskehuset Enø
Stejlepladsen på Enø - med et stort utvalg av små, uhøytidelige spisesteder
Ganske sjarmerende
Hvis det frister med vafler er det bare å slå seg ned her
Enø´s store badestrand som lokket med deilig badevann
Kvelden har senket seg over den samme stranda
Næstved Sejlclub - hyggelig sted å tilbringe et par dager
På fastlandssiden ligger spisestedene på rekke og rad med fiskebåtene fortøyd
Utsikt ut over Karrebæk Fjord fra bobilplassen
Sykkeltur langs sjøen mot Bisserup havn
Bisserup - liten havn på Sjælland
Bisserup havn hadde vært så heldige å fått tilskudd av EU midler for å bygge nytt klubbhus