Sommer er festivaltid, så også hjemme i Kristiansand. Men når Palmesus, Europas største strandfest med dertil hørende lydnivå til langt over midnatt arrangeres to steinkast hjemmefra, velger vi å skygge banen.

 

Vi dro til vår ene lille naboby Lillesand den ene dagen, og den andre nabobyen Mandal dagen etter. Disse to små hyggelige sørlandsbyene har det med å yre av liv på denne årstid, men når sommeren uteblir så uteblir mye av sommerstemningen også. Men, værgudene gjør som de vil enten det er juli eller januar, Palmesusfestival eller ikke. Dermed ble det en heller grå og regnfull sommerhelg i Hymeren -  men utenfor festivalmusikkens hørevidde, så da oppnådde vi jo det vi ville. 

Lillesand har i mange år hatt sin populære bobilparkering på Kokkenes, fullt belagt av bobiler hele sommeren igjennom.  Men, kommunen ville det annerledes, for et år siden ble hele området omgjort til strandvolleyball bane, og bobilfolket mistet sin sentrale plassering i byen. Nytt av året er et tilbud uten fasiliteter 5-10 min gange fra sentrum der man kan parkere gratis i 24 timer. Greit nok, men heller ikke mer, og overhodet ikke sammenlignbart med den nedlagte bobilplassen på Kokkenes, som hadde de fasiliteter bobilfolket behøver, i tillegg til flott plassering på bryggekanten. 

Men Lillesand by er jo den samme da, enten man står parkert her eller der.  Som sagt uteble sommersola, det regnet istedet og dermed var byens populære uteserveringer tomme for mennesker. Belegget i gjestehavna vitnet heller ikke om at fellesferien innledes denne helgen…….Det var nesten litt rart å vandre rundt under paraplyen i Lillesands gater med så lite folkeliv, byen skulle jo normalt ha sydet av sommerstemning i juli.Men, men - da regnet begynte å bli litt vel nærgående ruslet vi tilbake til bilen og koste oss med kiloen med reker vunnet i et fotball-lotteri.

Dagen etter kjørte vi til Mandal og parkerte på bobilplassene ved Buen Kulturhus. Her var det både Pride-parade i byen og konsert foran kulturhuset, selv om været var like grått og trist og etterhvert vått som i går. Men Mandal er jo en hyggelig by da, enten himmelen er grå eller blå. Vi tok beina fatt over gangbrua , nedover langs elva der det lå både en og flere båter i gjestehavna, og endte til slutt på Mandals fine campingplass Sjøsanden. Betydelig oppgradert de siste år, ikke minst prismessig. Men fine og store plasser er det, og det nye servicehuset ser flott ut fra utsiden, innsiden har vi enda tilgode å se. Så langt som til Furulunden gadd vi ikke å gå denne lørdagen i Mandal, men en tur langs den fine stranda ved Sjøsanden er nesten obligatorisk når vi er i Mandal. 

Søndagen kom, Palmesusmusikken har stilnet for i år, og vi dro hjem for en stakket stund - i neste uke har vi lånt bort huset så da blir det noen dager til i Hymeren litt sånn rundtomkring. 

 

Rådhuset i Lillesand er jo fint da, selv i regnvær
Badebåten i Lillesand ligger til kai, der har den kanskje ligget det meste av denne regnfulle sommeren.....
Grått og regnfullt - men sommerblomstene pynter opp uansett
Vi har sett større belegg i Lillesands gjestehavn en dette......
Bystranda får også være i fred
Velkommen inn - men uteserveringen frister ikke nevneverdig i regnværet
Lillesand er jo en sommerby da, uansett vær
Mandal har et tilbud til bobiler sentralt i byen, rett nok uten fasiliteter.
Mandal har gjort sitt med flotte blomster for å skape sommerstemning, bare sola mangler
Mandal gjestehavn, der båtfolket kan legge til langs Maldalselva
Utsikt mot Mandals skjærgård, som nok er ganske folketom i dag
Sjøsanden likeså, Mandals flotte badestrand skulle jo normalt vært fullpakket en sommerdag i juli
Byen har fått sin badstu i Mandalselva
Tomt på uteserveringene, forståelig når regnet henger truende over oss
Ikke det helt store belegget på campingen på Sjøsanden.