Vi har det med å låne bort huset vårt en ukes tid hver sommer. Da er Hymeren grei å ha så vi har et sted å sove og samtidig pleie litt sosialt samvær med feriegjestene fra Oslo.

Årets juli viste seg å bli mer våt og grå enn varm og blå, iallefall den første halvdelen av feriemåned nummer 1.  Uka startet fint, med noe som kunne ligne sommer der vi stod parkert i Marvika halvannen kilometer hjemmefra. Kort sykkeltur med andre ord for å kunne være sammen med barn og barnebarn i vårt eget hus.....  Dagen etter var det stor grillsamling, fremdeles i brukbart sommervær.

Men så kom regnet, så onsdagen forbigår vi i stillhet. Vi har forflyttet oss fra Marvika og noen hundre meter bort til vår hjemlige bobilparkering på Kongsgård - vi trengte strøm og da er dette et brukbart alternativ - selv i regnvær. Vi stod der i to døgn, begge dagene var plassen fullt belagt, hyggelig at mange vil til Kristiansand selv om det regner. 

Så dro vi til Birkeland. Her var det særdeles fredelig på bobilplassen ved Flakksvannet, kalt Hawaii bobilcamp - men hvorfor et slikt eksotisk navn vites ikke. Utpå dagen glimtet sola til, og noen vind var det ikke å snakke om. Dermed ble det både ett og flere bad i behagelig vanntemperatur i Flakksvannet før vi kunne nyte en stille kveld i landlige omgivelser med kun en eneste tysk bobilnabo. Egentlig litt rart at ikke flere har funnet veien opp hit midt i ferien, det er en veldig fin plass som kjennes mer ut som en fricamp, selv om det koster noen kroner å stå her. Fasiliteter er det ikke bortsett fra en søppeldunk. Men stille og fredelig, og fine turmuligheter i området - og deilig badevann....

Lørdagen viste det seg at yngstesønnen skulle kjøre båtrace i Tvedestrandsfjorden, så da tok vi like godt turen  bort dit og var tilskuere til Tvedestrand Offshore. Artig det - vi tok syklene utover langs fjorden og fant et fint sted der vi kunne følge med på båtene. Tvedestrand flommer ikke akkurat over av overnattingsmuligheter for bobilfolket. Det finnes en plass litt ovenfor sentrum, selvsagt full en varm og lummer lørdag i juli. Vi parkerte ved Tvedestrand Videregående skole, men valgte å finne et annet sted etter båtracet, da hele parkeringsplassen skrånet veldig. Vi var innom et par Nor-Trip plasser rundt Grimstad som ikke fristet så veldig, dermed ble lørdagsnatten tilbragt på Omre Rasteplass mellom Grimstad og Lillesand, etterhvert i silende regnvær. Søndagen dro feriegjestene tilbake til Oslo, så da dro vi hjem igjen til huset vårt og brukte de neste halvannen ukene til litt nødvendige gjøremål på hjemmebane.

Fricamping i Marvika i lettskyet sommervær
Fin utsikt til en broket forsamling av båter og en sommerblank fjord
I Marvika holder redningsselskapet til
Kveldens rusletur - fra Marvika til badeperlen Bertesbukta er det ikke langt å gå
Bertesbukta har fått sin kyststi, dvs stien har vært her bestandig, men skiltene er nye
Gleodden - fin og stille bukt med strand og friareal
Så har vi kommet til Birkeland i stille og fredelige omgivelser
Flakksvannet - blikk stille og fint for litt badeliv
Det er fine turmuligheter langs Tovdalselva som renner ut i Flakksvannet
Forseggjort bro langs elvestien
En norsk og en tysk bobil på Hawaii bobilcamp i gyllent kveldslys
Og så sier denne dagen takk for seg - den ble veldig så fin etterhvert
Vi har kommet til Tvedestrand og syklet utover langs fjorden for å se på offshore løp
Smal kystvei langs fjorden - perfekt å sykle på - og med fine steder for å titte på båtracet
Fint kystmiljø langs Tvedestrandfjorden
Gutta er ferdige med båtracet og er på vei inn mot brygga