Odderkysten - en bit av Danmarks østkyst. Her er ikke strendene så brede og omgivelsene så storslåtte som på vestkysten. Istedet kan vi finne små lune perler , slik som ved Norsminde Gamle Kro.

 

Området ved kroen har sin havn for fritidsbåter, og - nesten selvsagt - sin plass for oss i bobil. Populært sted, som innen solnedgang ble fylt opp til siste plass. Her var alt vi trengte, et særdeles hyggelig sted å slå seg ned for et par augustdager.  Været var stille og fint, stranda nesten folketom og badetemperaturen helt innafor, så da ble det noen svømmeturer her også. 

Norsminde Gamle Kro - fin beliggenhet i fredelige omgivelser. Her har vi faktisk overnattet en gang for mange år siden, lenge før Hymerlivet. Kroen har en anseelig alder å vise til - med aner helt tilbake til slutten av 1600 tallet. Mye historie i området her altså, Norsminde var blant annet anløpssted for skip under Napoleonskrigene og også handelsplass på 1800 tallet. 

Fra vårt opphold på kroen for et ukjent antall år siden husket vi den velsmakende maten fra restauranten, både til frokost og middag. Men ting har endret seg siden den gang, med dårlig norsk kronekurs og hovedretter til over 300 danske kroner i krostuen valgte vi å spise hos naboen istedet. Fiskehuset bød på god mat, servert både utendørs og innendørs - alt etter værforhold. Mye folk var det også her, så tydelig et populært sted både for turister og fastboende. Vi mener også å huske at dengang vi overnattet på kroen var det som i dag er er Fiskehuset bare en liten bygning som solgte fiskeprodukter over disk, slik vi enda kan se i enkelte danske havner. 

Det er fine sandstrender langs Odderkysten som selvsagt tiltrekker seg turister. Vi tok en sykkeltur et stykke nedover der vi blant annet kom til Saksild strand. Et mer typisk turiststed med stor campingplass, stor parkeringsplass, spisesteder og butikk der vareutvalget for det meste bestod av ting som hørte til på stranden. Vi spiste hver vår is her og syklet tilbake til de mer tiltalende omgivelsene ved Norsminde.

 

Norsminde Gamle Kro - ærverdig bygning på Odderkysten
Restaurant Fiskehuset, populært sted i Norsminde
Hyggelig autocamperplass i Norsminde havn
Fasilitetene i Norsminde havn deles med båtfolket
Plass til små fiskefartøy finnes også i havna
Innløpet til havna
Norsminde - et hyggelig sted på Odderkysten

tekst

Det var en fin og stille dag nesten uten en krusning på overflaten
Norsminde kunne by på fine friområder i sjøkanten
Hyggelige omgivelser rundt Norsminde Kro
Fin strand som innbød til svømmeturer i behagelig temperert sjøvann